fredagsmys

Det är dags för fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör :)Imorgon är det handbollsmatch igen, därför laddar jag upp med mycket godis :)


Uppdatering

Då har man varit i Japan i en månad, tiden har gått ganska snabbt. Det är konstigt att inse att man inte kommer åka hem på väldigt länge, ännu konstigare är att jag varje natt drömmer att jag är hemma så när jag vaknar tror jag att jag är hemma. Man har även förstått hur lätt det är att vara student i Sverige och hur skönt och lätt det är att gå i Svensk skola. Min japanska har väll förbättras en aning sen jag åkte, dock tycker jag inte att jag är så himmla bra på språket än. Jag tränar hansboll och det är träning utomhus varje dag i minst två timmar, något som känns i kroppen. Mina vader är stenhårda och hade behövt en idrottsmasage plus att min höra axel "klickar" när jag tar i. Jag har hittat på många roliga saker också, som typ varit i Kyoto och spelat tränings match med mitt handbollslag. Jag har även varit i ett stort shoppingcenter i Nagoya.

Jag sover på en "futon" som är en madrass på golvet. I börjarn gjorde det väldigt ont i ryggen men nu har jag vant mig. Jag har även vant mig vid den japanska maten och att man äter väldigt mycket mindre här än vad man gör i Sverige. 

Förlåt för att jag inte laggt upp bilder än, jag lovar lovar lovar att lägga upp dem innan veckan är slut.

 

vacker kimono

Sitter nu i en vacker kimono ( en japansk "folkdräkt") som min värdmamma och mormor hjälp mig med. Den är otroligt vacker och jag känner mig som en prinsessa i den :) Jag har tagit några bilder med min systemkamera, men jag lägger upp dem senare :) så länge lägger jag upp webbcamera foton.


Pirikura pictures

Jag och min värdsyster tog pirikura pictures när vi var på ett shoppingcenter förra veckan, här är några av dem.


En ledig dag :)

Eftersom tyfonen är över oss slapp jag gå till skolan idag, så jag sov till halv tolv (mycket skönt). Värdet har varit ostadigt idag, men av vad man kan se på TV så har inte min stad drabbats värst. Många familjer i städer runt omkring, om jag fattat det rätt så är Nagoya en utav städerna och den staden ligger en timme här ifrån, har fått evakuera på grund av översväming. Jag tror och hoppas att det värsta är över nu, men man kan aldrig vara säker, min värdfamilj säger iallafall att det kommer bli soligt imorgon igen.

Jag fördrev annars denna oplanerade studiedag emd att baka kladdkaka till min värdfamilj och kolla på Da Vinci koden med dem. Dock har jag inte studerat speciellt mycket.


Sumimasen!

Förlåt för att jag inte uppdaterat er :) Jag har haft så himmla mycket annat att göra så jag har inte haft tid :) SÅKLART ska jag lägga upp en bild på mig när jag har på mig min skoluniform så snart jag har tid. Tyvärr kan det ta lite tid för det är en jättestor tyfon över Japan nu och det regnar och blåser väldigt mycket. Imorgon kanske vi inte har möjlighet att gå till skolan på grund av tyfonen. Jag och min värdfamilj har hittat på massa kul, i söndags var vi i Kyoto och tittade runt där :) Jag ska lägga upp bilder så snart jag kan!

Nagoya shopping

Några av sakerna jag köpte i Nagoya!
SHOPPINGTIME!

Idag ska jag åka in med min värdsyster och värdmamma till Nagoya för att shoppa! YEEEY! Det ska bli jätte kul :D

(jag håller på att lägga upp en video på youtube men det tar typ 100 år)


FotoBOMB!


Här kommer en fotoBOMB!-En dricka jag köpte i Harajuku, det är typ små kulor i botten som smakar som Jelly..den var helt okej XP-Jag fick en jätte söt tårta utav min värdmammas mamma :)-Titta vad jag kan göra XD- Skolfestival. Under torsdagen var det någon typ av olympiska spelen. På bilden är det dragkamp med bambustockar :)-Tomodashi (vän)-Killarna dog lite efter ha sprungit ett varv X)-  Mitt lag hade sytt coola kostymer


(ska försöka göra en film ikväll som visar festivalen lite bättre)

Nu ska jag åka iväg med värdfamiljen och köpta en mobiltelefon :D


Underbart!

Man får en så underbar färg här i Japan :)- Nej jag är inte alls röd XD


Tack för alla fina komentarer jag har fått, det värmer i hjärtat att läsa dem :)


Onsdag i Japan!

Nu är det onsdag kväll i Japan och vi har precis ätit kvällsmat.

Idag var första dagen som jag cyklade endam hem från skolan, alltså ingen visade vägen hem. Det tar ungefär 30 minuter att cykla från skolan och hem. Jag var så stolt över mig själv att jag klarade av att minnas hela vägen själv =^.^=. På min skola är det school festival just nu så det är ingen "vanlig" skol vecka. Idag fick vi maschera som skolbandet gör i typ 45 minuter, utomhus i 32 graders värme, Yippi! Okej det var ganska jobbigt men en kul upplevelse och någonting att minnas.

Jag har fått många kompisar i min klass, alla mina vänenr är tjejer eftersom killarna är så blyga och inte vågar prata med en. MEN igår fick jag ett armband utav en kille, jag sa tack men jag vet inte vem han är eller vilken klass han går i så nu går han under namnet "braclett boy" hahaha.

Jag köpte blommor till min värdmamma idag eftersom hon är så himmla snäll :) hon gör alltid bentobox (lunchlåda) till mig och tvättar mina kläder. En bättre värdmamma får man leta efter :)

Nu ska vi snart äta en tårta som jag fick utav en snäll granne!

Sayonara :D

hos min värdfamilj

Det är nu min andra dag hos min värfamilj :D
Dom är otroligt snälla och omtänksamma!
Jag har hunnit se lite av min nya hemstad, men inte så mycket än. Jag har varit i deras köpcentrum och på min nya skolan. Min nya skola är jätte fin och alla verkar vara jätte snälla. Jag var där och hälskade på idag och alla vinkade och sa kawaii till mig :D

Jag gjorde en liten video som sammanfattar vad vi gjorde på förberedelsecampen i Tokyo:Min värdsyster är jätte trevlig, jag pratar engelska med henne eftersom hon vill bli bättre på engleska. Min värdmamma och pappa pratar japanska med mig och jag förstår litegrann men min värdssyster hjälper mig när jag behöver.

Harajuku lovers!

Idag bar det av till Harajuku! Det ska bli mycket spannande :) Annars har jag det bra har borta, det ar sjuk varmt. Igar testade jag pa det japanska badet da man maste bada naken med massa andra tjejer..lite jobbigt men det var helt ok.

Mot HARAJUKU!


I Japan!

Nu ar det andra dagen for mig i Japan! Det kanns underbart! Alla de andra utbytesstudenterna ar jatte snalla! Det enda negativa ar att det ar sjukt varmt och kvavt...

Saker som jag har upptackt:

-Det ar sjukt varm och att ha nedslappt har ar inget allternativ.
- Man ater ris till allt.
- Man kan satta pa ett spolningsljud nar man ska gora nummer tva pa toan, dock tycker jag att detta ar lite patetiskt eftersom alla andra fattar att man bajsar da och da kunde man lika garna skippat ljudet.
- Toapappert ar sjukt tunt.
- Man sover pa madrasser pa golvet (ajajaj)
- Man koper dricka ut maskiner som finns typ overallt.
- Det finns sjukt stora insekter som later som faglar.


Jag kommer sakert att upptacka mer med dagarna :p
Imorgon ska vi studenter aka till harajuku (YEEY) jag ser fram emot det jatte mkt.

Ha det bra sa lange!

RSS 2.0