Ännu ett misslyckande

Idag är det fredag,,yippi...not. Jag hade som vanligt idrott (tennis) och även idag lyckades jag göra bort mig helt. Jag borde nog satsa på något annat, eller ingen sport man använder rack i överhuvudtaget. Snart åker min riktiga svenska familj på solsemester. Jag är lite avundsjuk, men jag har för det mesta sol här så det är ingen fara, men det hade varit kul att bada i havet och ha sovmorgon. Snart har jag varit i Japan i två månader, vilket känns konstigt. Jag vill inte påstå att tiden gått fort, men inte långsamt iheller. Såklart har jag saknat min familj och mina vänner jätte mycket. Varje gång jag såg ett flygplan tänkte jag "det ska nog åka till Sveriga, jag önskar att jag var hemma". Nu börjar det väll bli lite av en vardag här i Japan och det känns lättare. Lite jobbigt är det att tänkta på att snart börjar man äta pepparkakor och lussebullar hemma i Sverige, medans jag äter ris, ris och ris. Jag är sååååå sugen på lussebullar! Jag saknar fortfarande att göra saker med min kompisar i Sverige, typ gå ut och festa eller gå och shoppa. Det är inte riktigt samma sak att gå och shoppa här emd människor man kännt i två månader som det är att shoppa hemma med sina vänner. Men nästa månad kanske det också känns lättare..vem vet..

Nu ska jag kolla lite crazy japansk TV, ha det!


Kaaalllttt!

Jag måste säga att det är väldigt kallt i Japan nu. Igår var det endast tio grader. Men jag vill klargöra att vi ändå var tvunga att endast ha shorts och t-shirt när vi skulle spela tennis utomhus på gympan. Det var hur kallt som helst och jag har precis varit sjuk! Det är iallafall onsdag idag, vilket betyder att det bara är tre dagar kvar tills jag får sovmorgon (nej jag har inte sovmorgon på lördagar). Jag ÄLSKAR att sova längre än till sju, sorligt nog gör man inte det i Japan. Jag måste erkänna att även om jag går och lägger mig runt tio varje kväll och går upp sju på morgonen är jag ändå SJUKT trött i skolan. Jag somnar nästan (om jag somnar skickas jag hem), så ja jag vilar ögonen kan man säga. Vissa lektioner är lättare att vara allert på än andra. Såklart är det lätt att vara vaken under engelska lektionerna gör där är jag delaktig, men tillexempel under matte timmarna och historia timmarna är det så himmla svårt! Jag brukar försöka hitta på vad läraren lär ut i mitt huvud, oftast blir det ganska tramiga saker. Eller som jag brukar göra på historia timmarna, räkna varje gång min lärare slutar sin mening med "ne". "Ne" är typ en grej man säger i slutet av en mening och det betyder typ förstått. Idag sa min lärare "ne" 1604 gånger på 50 minuter.

Jag har även ämnen som calligrafi. Idag skulle vi skriva ner citat eller låttexter som var fina. Min lärare har typ gett upp när det gäller att lära mig skriva japanska tecken snyggt så hon sa att jag kunde skriva med bokstäver. Alla de andra eleverna skrev kärleks dikter och kärleks sånger men jag skrev ner "det snurrar i min skalle" av maskinen. Det är typ en kärleks låt, men ganska tramsig och på svenska. Så när min lärar skulle läsa vad det stod suckade hon bara och sa att det var bra.

Jag har även idrott och en gång i månaden väljer man en sport som man ska utföra under den månaden. Vi hade val förra veckan och jag kunde välja mellan volleyboll och tennis. Jag valde tennis eftersom jag aldrig testat det. Och visst.....jag är en stjärna på tennis....eller inte. Jag slår alltid över bollen till andra sidan stegslett som är en väg och mina klasskamrater måste alltid springa och hämta den. Igår slog jag över bollen 12 gånger, och ja jag var den enda som slog över bollen till vägen. Jag är inte van vid att slå mjukt och fint på en boll, i handboll ska man skjuta hårt.

Det var allt för idag, ha det bra!
(bild från Takayama höstfestival, där var välidigt MYCKET människor!)

hej måndag

Förlåt för att jag inte uppdaterat på år och dagar men jag har haft fullt upp...Jag har haft testvecka, halsfluss och massa annat att stå i. Jag vet faktiskt inte vad jag ska blogga om, någon som har ideér? Jag har dock lagt märke till två roliga saker. 1, foppatoffler är sjukt inne här, alla cool använder dem. 2, man kan hyra Wallander här (dock den engelska versionen). Just nu har jag inte mycket att göra om dagarna eftersom jag inte får träna pga. att jag precis varit sjuk, alltså måste jag gå hem dirket efter skolan och typ ligga och mögla på mitt rum. Vad gjorde jag när jag var sjuk då? Jo jag hyrde hela första sesongen av Veronica Mars. Har den serien ens visats i Sverige?

Jaja, nu ska jag kolla vidare. Men snälla ge förslag om vad jag ska blogga om :D!

VbloggMin fjärde videoblogg :D


Höst festival

Idag var jag och min värd mamma och pappa på höstfestival i en stad bland bergen, jag hade med mig min videokamera men sorligt nog tog batterierna slut nästan dirket. MEN jag hade med min systemkamera och tog många bilder med den istället. Jag tänkte göra ett bildspel och lägga ut på youtube senare :) Staden som festivalen hölls i var verkligen JÄTTE VACKER! jag kunde inte sluta fotografera! Det som var det enda negativa var att det var super mycket folk och man blev lite knuffad hit och dit hela tiden :/. Imorgon börjar "provveckan" då har min skola inga vanliga lektioner utan bara prov :s, jag har prov i två olika engelska kurser och tre japanska prov -O-O-. Önska mig lycka till, nu måste jag plugga!

SAMUI!

Det håller på att bli väldigt kallt i Japan nu. På morgonen och kvällen är det super kallt, nästan som i Sverige! Jag har tyvärr inte så mycket tid att blogga eftersom jag bara har internett tillgång 30 minuter per dag och under den tiden måste jag hinna med massa saker!

Höres snart!

bilder osv...Jag i kimon :)


jag lägger upp mer sen..
RSS 2.0