Bilder

Här är lite bilder från min endags tur till Nagoya3 manader

Nu har det gatt cirka tre mander sen jag lamnade Sverige och mycket har hant pa de tre manderna, bade i Sverige och i Japan. Saker som hant i Sverige tar jag inte upp av privata skal. Men det finns massa jag kan beratta om som har hant i Japan.

Det finns manga nya saker som jag testat pa under dessa manderna, inte bara massa ny mat utan aven saker som inte finns i Sverige, typ Starbucks. Jag har aven sett nya platser som ser sa annorlunda ut att det ar svart att forestalla sig om man inte varit dar sjalv. Bara att aka bil genom en storstad som Nagoya ar helt fantastiskt. Alla byggander ar sa hoga och det finns sa manga av dem.

Att lara kanna japaner ar ett aventyr bara det. Det ar konstigt och svart att lara kanna manniskor som tanker sa annorlunda emot vad du gor. Deras kultur ar sa annorlunda darfor ar det svart att skaffa vanner, saklart har spraket ocksa en betydelse.

Att testa massa nytt godis och snacks ar jatte kul. Nara mitt hus finns en 100 yens shop, dar allt kostar 100 yen, vilket ar typ 10 svenska kronor. Jag brukar ga dit pa fredagar och handla hem ett lass godis som racker hela veckan.

Nar man ar utbytesstudent maste man forsoka se fram emot nagot hela tiden, for att gora vardagen lite lattare. Det behover inte vara nagot stort att se fram emot, tillexempel kan det bara va en sovmorgon ibland. Jag forsoker alltid ha nagon typ av nedrakning i min kalender tills nasta "rolighet". Nu racknar jag ner till Julafton. Docj firar man inte jul i Japan, men jag tycker anda att jag blir glad nar det ar jul. Dessutom ska jag fa presenter fran familj och vanner dar hemma, vilket jag ser fram emot jatte mycket.69e52196002797824ed53aa7_large
 Tumblr_lu7ofcab0f1qf6d65o1_500_large

  Dear Santa, please give me some presents :)


klipp klipp

Nu har jag varit hos frisören och fixat en nya frisyr!gammal frisyr
ny frisyr :P


Roligt att veta

Det finns mycket har i Japan som ar annorlunda mot Sverige.
Jag tankte visa och beratta om nagra saker som jag har uppmarksammat.

1.Cigarett och ol - maskin

Det finns sana har maskiner overallt, inte bara med ol och cigaretter utan aven med soppa, lask, choklad och annat. Man kan tillochmed kopa varm caffe latte eller kall om man heldre vill ha det. Om man vill kopa cigaretter och ol maste man ha ett speciellt kort som sager att du ar over tjugo, for det ar gransen for att dricka och roka i Japan. Du far inte roka eller dricka vart du vill. Om du vill roka maste du ga in i en typ av rokrum som finns lite har och var.


2. Att inte ata offentligt

I Japan ar du offorskamd om du ater offtentligt. Jag menar inte pa resturang eller sa, men om du promenerar och ater sammtidigt sa ar du valdigt oforskamd. Alltsa om du handlar en macka pavag hem fran skolan sa far du inte ata den forens du kommit hem.

3. Japanska toaletter


Det finns tva typer av japanska toaletter. Den ena ar super teknisk med varm sits, den spolar av sig sjalv, den ger ifran sig ljud sa att ingen annan behover hora vad du gor pa toan och den kan tillochmed spruta vatten pa din fram eller bak rumpa.

Den andra toaletten ar inte lika rolig. Toaletten ar ett hal i golvet. Pa min skola har vi bara toaletthal, vilket ar valdigt jobbigt. Man satter sig pa huk och kissar ner i halet. Det ackliga ar att manga missar sa det luktar alltid kiss inne pa toan och man vet inte riktigt vart man ska satta fotterna (tur sa har man toatofflor pa sig!) Tur att jag inte behovt gora nummer tva i skolan, jag vill inte vara med om den upplvelsen.Den teknologiska toantoahal

4.Inga element

Man har inga element i Japan, alltsa ar det valdigt kallt inomhus hela tiden. I skolans korridor oppnar man fonsterna aven fast det ar runt 8 grader ute for att "fa in ren luft". Detta gor att det ar super kallt i skolan. Jag fryser hela tiden. Speciellt om hander och fotter.

Det var allt for stunden. Hoppas ni fick reda pa lite nya saker om Japan :)


Göra en tre till en nolla

Idag är det Torsdag och första dage på "testveckan". Testveckan är en vecka med bara prov för en vecka .....yippi!
Imorgon ska jag klippa mig för första gången i Japan och köpa present låda som jag ska skicka till sverige med julklappar! I helgen ska jag åka till Nagoya med Josh, vi ska kolla ut alla coola affärer! På söndag ska jag följa med Josh till någon typ av Filipin möte..det blir säkert kul :)

Erika jag har inte glömt dig!


Ses o hörs!


Skräckfilm!

Jag sitter här ensam och är hur rädd som helst! Mina värdföräldrar berättade att en man med kniv går runt i området och ringer på hos folk. Om man öppnar hotar han en med kniv och vill ha pengar! Nu sitter jag här på helspänn, jag känner på mig att han kommer ringa på! Jag känner mig som en huvudkaraktär i en skräckfilm, jag vet att det kommer hända något,men jag vet inte när....BHUUUUHUUU!

Jag var i Nagoya på en "daytrip" med två av mina japanska partners (två mammor som komemr till min skola och gör japanska saker med mig). Jag lägger upp lite bilder och berättar vad som händer på dem.
Vi åt på resturang där det fanns massa saker på spett. Man tog vad man gillade sen doppade man dem i friterings smet och sen doppade man ner spettet i kokande olja. När spettet var klart fanns det massa såser som man kunde doppa spettet i. Det fanns även en dessert buffe...mums!

Jag har jätte många bilder, men det tar sån tid att lägga upp en bild och jag har bara trettio minuter datatid per dag, så jag får helt enkelt lägga upp fler imorgon :SSvar på fråga

Jag fick en fråga om vad jag tog med mig till Japan när jag åkte och om jag "glömde något hemma".
Mitt svar:

Packa ner både vinter och sommar kläder. Vintern är väldigt kall och sommaren är väldigt varm. Men du behöver inte packa för mycket eftersom man använder skoluniform i skolan. Ta med dig mint två par skor, jag tog emd ett par converse och ett par tygskor. Tygskorna är svarta vilket passar bra eftersom till skoluniformen har alla svarta skor. Jag hade tur och fick låna min uniform, men inga skor osv. Om du kan och har, ta med dig en dator. Det är bra att ha både när det gäller att bevara bilder osv. Du kan även använda datan för att tex kolla på film. Jag önskar att jag tog med mig mitt favorit dataspel "The Sims" eftersom man ofta har mycket fritid. Du behöver inte tänka på att packa ner rackhyvlar, tvål, topps, toffsar osv, det finns här! Dessutom är allt sånt väldigt billigt. Du behöver inte ta med dig din mobil eftersom systemet med mobiltelefoner här är annorlunda mot vad det är i Sverige. Här skickar man inte SMS, utan mail till varandra istället genom telefonen. En bra ide är att ta med dig några böcker eftersom iallafall på min skola behöver inte jag vara aktiv på alla lektioner så som japans historia osv, då kan det bara bra att ha en bok att läsa. Att köpa engelska böcker här är dyrt eftersom det inte är vanligt att läsa engelska böcker här och dessutom är de importerade. Ta med foto på din familj och vänner, antingen på din data eller på annats sett. Ta gärna med en ipod med din favorit musik, ibland behöver man en stund för sig själv och bara lyssna på sin favorit musik.

Hoppas du blev nöjd med svaret, annars får du kommentera :)

ont i magen

Jag har ätit så mycket choklad idag så det känns som om jag ska sprängas >.< ONTOONNT!

söndag

Ännu en helg över....denna helgen har varit jätte bra. Igår (lördag) var jag ute med min nya kompis Josh, vi hade det hur kul som helst. Jag började min söndag med att skypa med hela min släkt, det var helt underbart. Sen hyrde jag film, det var också mysig.

Jag och Josh tog pirrikurra bilder :D här är dem:
SÅÅÅÅ nära!

Jag var så hääärr <----> nära på att bli påkörd av en minibuss idag >.< Det har typ regnat hela dagen och när jag var påväg hem (på cykel) körde denna stora bil som en idiot och började slira. Jag blev så sjukt rädd, jag har redan varit med om en krock här i Japan och jag vill inte krocka igen! Annars har dagen varit lungn..imorgon ska jag träffa en annan utbytsestudent från Filipinerna. Det ska bli jätte kul! Vi ska åka till ett shoppingcenter och äta :D trevligt :)

Jahapp...

Då ska jag försöka ge en liten uppdatering då...

...Det är nu SVIN kalt här, jag tänker snart demonstera mot kjol, JAG VILL HA BYXOR!
Jag åkte till Nagoya med tre kompisar i lördags, det var riktigt kul. Vi shoppade.
OOOOOMMMGGGGGGG det var precis en jordbävning!!!! NU PRECIS!!!!!
DET SKAKADE SATAN! SHIIIT Jag fick typ hjärtattack! DAMN! Vad ska jag göra om det blir efterskalv? Gömma mig under ett bord? AHHHHHHAAA!!!! LÄSKIGT!
NagoyaMat (mums)

Ännu ett besök hos doktorn

Igår krockade jag. Jag och min värdsyster var påväg till skolan när jag blev på cyklad av en annan cyklist. Jag flög av min cykel och landade på min högra axel. När jag kom fram till skolan hade jag väldigt ont så jag gick till skolsyster. Min engelskalärare kom också och tittade till mig. Sjuksystern tyckte att det var bäst att jag åkte och röntgade axeln. Så jag och min lärare Endo sensei åkte till akuten. Som tur var så var inte axeln bruten men jag fick någon typ av plåster med örter eller något i som jag ska ha på mig vara dag i en vecka. Det var tur att jag inte slog i huvudet först, för det hade sett dumt ut med ett stort blått plåster där.

Till Mikaela:
Jag vete inte om jag ska åka på campen, det kosar ganska mycket pengar. Men jag ska tänka på det.


Middag

Hej alla bloggläsare!
Jag har inte kunnat uppdaterna erftersom jag har haft "natt träning" med handbollen och kommit hem väldigt sent. Men nu ska jag berätta vad som hänt dessa dagrana...

...det har inte hänt mycket. Jag har försökt hitta The sims så att jag kan spela lite när jag inte kan använda internett, men i Japan är det sjukt omodernt att spela dataspel. Man spelar istället TV-spel eller Gamboys och DC, något jag inte är jätte interserad av. Jag var på en supertrevlig träff idag med massa andra "utlänningar". Det var mest människor från Uzbekistan och Filipinerna, men det fanns två italienare och en engelsman också :) Vi hade först tippsrunda och sen en jätte stor middag med maträtter från alla länder som fanns där ( inte sverige dock). Alla var äldre än mig så jag tror inte att jag kommer "hänga" med någon dirket, emn det var väldigt trevligt att träffa andra "gajins" vilket betyder utlänningar.

På Söndag ska jag åka in till Nagoya med tre nya kompisar. De är två/ tre år yngre än mig, jag trodde aldrig att jag skulle umgås med männsikor som var lika gammla som min lilla syster. Men tjejerna är jätte trevliga och jag ser jätte mycket fram emot att shoppa och göra stan med dem :)

P.S jag har snart sett hela Veronica Mars sesong två...hehe..


Ha det bra!

RSS 2.0